Пашов и „Арарат“ на крачка от групите

Министър Димов ще посети Шишманци и Атия

Най-малко петима загинали при концерт на рапър в Алжир

Откраднаха близо 16 хиляди лева от незаключен ТИР

Премиерът Борисов обеща помощ на „Арда“ за завръщането на тима в Кърджали

Кралев: Държавата от години помага на отборите, влезли в елита

69-годишен руснак се е удавил край Лозенец

Предупреждават за прехлориране на водата в Търговище през уикенда

Овчарник и техника изгоряха при пожар в Търновско Причина за пламъците станало късо съединение

Вижте 6-е килограма наркотици, които полицаи изкопаха в селски двор в Габровско (СНИМКИ)

Футуро събра звезди на световното кино, гейминга и комикса

Просрочени задължения от 142 милиона внесе Бургаския бизнес

Над 40 американски града са станали жертва на хакерска атака

Излезе новият албум на Тейлър Суифт, посветен на любовта "Lover" не може да бъде сравнен с нищо, издавано от певицата преди

Премиерът Борисов: За какво ни е ресор Земеделие в ЕК? Искаме модерните технологии

Красимир Велчев от ГЕРБ за Изборния кодекс: Президентът ще ни разбере

„Вероятно президентът ще чуе това, което говорим сега и ще разбере, че неговото вето оказа положително влияние върху парламента и парламентарните групи”, коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев отхвърлянето на ветото върху промени в Изборния кодекс пред БНТ.

„Искам да благодаря на президента за ветото, което наложи, защото в резултат на него в парламента се проведоха много задълбочени разговори, анализи и дебати, дори и с партии като БДЦ, които не са ни подкрепяли по принцип. В тези спорове и разговори се стигна до много правилни решения, които тепърва ще бъдат реализирани“, обясни Велчев.

Той посочи, че досега по закон трябваше да се съберат 100 подписа, за да се открие секция за гласуване в чужбина, а сега те са намалени на 60. Другото важно по думите му е, че в посолствата и консулствата могат да се откриват неограничен брой секции, защото там може да се упражни някакъв контрол.

Ще бъде внесена промяна в Изборния кодекс, според която не само в държавите от ЕС, но и във всички останали, ще могат да бъдат откривани до 35 секции в държава.

Велчев подчерта, че първото, което ГЕРБ е направила, е да се ограничи несправедливият начин на право на гласуване на местните избори. „Тогава, знаете, че от Турция идваха с рейсове – припомни той – Идват и казват кой ще бъде кмет.”

Според зам.-председателят на групата на ГЕРБ единствената причина да не се въвежда електронно гласуване по най-бързия начин е сигурността.

„Бих направил паралел между Първанов и Костов, хора от едно тесто, които единият разби дясното, другият иска да разбие лявото, за да е или той, или никой. Моите лични наблюдения са, че и двамата могат да работят в екип, само ако са началници” коментира още Велчев.

„Ние с тях винаги сме имали диалог”, заяви още Красимир Велчев, изказвайки съжаление, че ръководителите на АБВ са изтеглили партията от управляващата коалиция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.