Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

Красимир Велчев от ГЕРБ за Изборния кодекс: Президентът ще ни разбере

„Вероятно президентът ще чуе това, което говорим сега и ще разбере, че неговото вето оказа положително влияние върху парламента и парламентарните групи”, коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев отхвърлянето на ветото върху промени в Изборния кодекс пред БНТ.

“Искам да благодаря на президента за ветото, което наложи, защото в резултат на него в парламента се проведоха много задълбочени разговори, анализи и дебати, дори и с партии като БДЦ, които не са ни подкрепяли по принцип. В тези спорове и разговори се стигна до много правилни решения, които тепърва ще бъдат реализирани”, обясни Велчев.

Той посочи, че досега по закон трябваше да се съберат 100 подписа, за да се открие секция за гласуване в чужбина, а сега те са намалени на 60. Другото важно по думите му е, че в посолствата и консулствата могат да се откриват неограничен брой секции, защото там може да се упражни някакъв контрол.

Ще бъде внесена промяна в Изборния кодекс, според която не само в държавите от ЕС, но и във всички останали, ще могат да бъдат откривани до 35 секции в държава.

Велчев подчерта, че първото, което ГЕРБ е направила, е да се ограничи несправедливият начин на право на гласуване на местните избори. „Тогава, знаете, че от Турция идваха с рейсове – припомни той – Идват и казват кой ще бъде кмет.”

Според зам.-председателят на групата на ГЕРБ единствената причина да не се въвежда електронно гласуване по най-бързия начин е сигурността.

„Бих направил паралел между Първанов и Костов, хора от едно тесто, които единият разби дясното, другият иска да разбие лявото, за да е или той, или никой. Моите лични наблюдения са, че и двамата могат да работят в екип, само ако са началници” коментира още Велчев.

„Ние с тях винаги сме имали диалог”, заяви още Красимир Велчев, изказвайки съжаление, че ръководителите на АБВ са изтеглили партията от управляващата коалиция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.