Цвета Караянчева: Всички ценители на майсторството на Светлин Русев ще съхранят искреното си уважение към приноса му за развитието на изкуството

Вандали поругаха изложбата „За буквите” в центъра на София

Варна показва съкровищата си

Как Тръмп тласка света в ръцете на Путин

Барние прикани Великобритания да приеме споразумение за върховенството на Съда на ЕС

Кметът на Монтана стана чирак-резбар

Румен Петков: Светлин Русев ще остане с написаното, изреченото, нарисуваното в душите и в сърцата ни, в България и в света

Пленкович: Това посещение е крачка напред за сътрудничеството ни, благодаря на Борисов

Здравната каса вече покрива два нови медикамента за лечение на множествена склероза

Вандал повреди с метален стълб картината на Репин “Иван Грозни убива сина си”

Премиерът Борисов: Със загубата на Светлин Русев България загуби един от мъдреците си

Академик Светлин Русев пред „Труд“: Живеем в пиеса на абсурда, за която сами избираме актьорите

Почина Светлин Русев

Десетки мигранти загинаха при бягство от нелегален затвор в Либия

Премиерът Бойко Борисов: Това са нашите Балкани и нашата Европа, трябва ни единство за мир

Красимир Велчев от ГЕРБ за Изборния кодекс: Президентът ще ни разбере

„Вероятно президентът ще чуе това, което говорим сега и ще разбере, че неговото вето оказа положително влияние върху парламента и парламентарните групи”, коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев отхвърлянето на ветото върху промени в Изборния кодекс пред БНТ.

“Искам да благодаря на президента за ветото, което наложи, защото в резултат на него в парламента се проведоха много задълбочени разговори, анализи и дебати, дори и с партии като БДЦ, които не са ни подкрепяли по принцип. В тези спорове и разговори се стигна до много правилни решения, които тепърва ще бъдат реализирани”, обясни Велчев.

Той посочи, че досега по закон трябваше да се съберат 100 подписа, за да се открие секция за гласуване в чужбина, а сега те са намалени на 60. Другото важно по думите му е, че в посолствата и консулствата могат да се откриват неограничен брой секции, защото там може да се упражни някакъв контрол.

Ще бъде внесена промяна в Изборния кодекс, според която не само в държавите от ЕС, но и във всички останали, ще могат да бъдат откривани до 35 секции в държава.

Велчев подчерта, че първото, което ГЕРБ е направила, е да се ограничи несправедливият начин на право на гласуване на местните избори. „Тогава, знаете, че от Турция идваха с рейсове – припомни той – Идват и казват кой ще бъде кмет.”

Според зам.-председателят на групата на ГЕРБ единствената причина да не се въвежда електронно гласуване по най-бързия начин е сигурността.

„Бих направил паралел между Първанов и Костов, хора от едно тесто, които единият разби дясното, другият иска да разбие лявото, за да е или той, или никой. Моите лични наблюдения са, че и двамата могат да работят в екип, само ако са началници” коментира още Велчев.

„Ние с тях винаги сме имали диалог”, заяви още Красимир Велчев, изказвайки съжаление, че ръководителите на АБВ са изтеглили партията от управляващата коалиция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.