Куп нови лица в Изпълнителното бюро на БСП-Пловдив след смяната на лидера

Куп нови лица влязоха в състава на Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП-Пловдив след смяната на досегашния лидер Георги Гергов с проф. д-р Красимир Мурджев. Той се сдоби с трима нови заместник-председатели в лицето на директора на МБАЛ "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов, който оглавява градския предизборен щаб и партийната дейност, общинския съветник Иван Петков (с ресор местна политика) и експерта по пиар Вера Аврионова (с ресор медийната политика). Това стана ясно след първото заседание на пленува на ГС на БСП, който бе избран на градската конференция през април, когато Георги Гергов си направи самоотвод.

"Червените" под тепетата имат и нов организационен секретар - това е Димитринка Вакрилова, която бе 2 мандата председател на структурата на БСП в район "Централен". Секретар по бюджета и финансите на Изпълнителното бюро на БСП-Пловдив пък ще е общинската съветничка Петя Манева. Образованието, науката и политическите обучения са поверени на бившия заместник-министър на образованието и науката доц. Атанаска Тенева, а за младежките дейности и спорта ще отговаря Милена Колева. Генералът от резерва Йохан Петков ще отговаря за политиките по вътрешен ред и сигурност, юристът Красимир Карамфилов е ангажиран с правните въпроси, а културата, туризма, европейското сътрудничество и политическият календар са темите на експерта Красимир Трифонов. Петър Бояджиев ще отговаря за градоустройство, комунални дейности, екология и транспорт, а говорител на ГС на БСП остава Нина Чавдарова.

"Разчитам на Изпълнителното бюро, за да разширим влиянието на партията и постигнем добри резултати на предстоящите избори", коментира новият лидер проф. д-р Мурджев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика