На борда на изчезналия египетски самолет е имало трима служители на сигурността

На борда на изчезналия египетски, пътнически самолет А320 на авиокомпания Egyptair е имало трима служители на сигурността, съобщава Би Би Си.

По-рано стана ясно, че самолетът е изчезнал от радара 20 минути след навлизане във въздушното пространство на Гърция и се оказа, че е е паднал в Средиземно море.

Наземните служби в Египет не са получавали никакви сигнали от персонала на полета. 

На борда е имало 66 души – 7 членове на екипажа, 56 пътници и 3 служители на сигурността. Сред пасажерите има едно дете и две бебета, съобщава The Guardian, предаде "Фокус".

Egyptair уточнява, че пилотът, извършващ полета от Париж до Кайро, има 6275 летателни часа, сред които 2101 именно на А320. Вторият пилот има 2766 летателни часа. Самолетът е произведен през 2003 година.

„Машината не се е приземила, това е всичко, което можем да кажем за момента“, заяви представител на френското летище „Шарл дьо Гол“, откъдето излетял самолета, цитиран от "Ройтерс", предаде "Фокус.

откъдето излетял самолета, цитиран от Reuters.
Гърция се e присъединила към операцията по търсене и спасяване. Атина е изпратила 4 летателни средства на мястото, където последно е бил засечен самолета.

Към мястото пътува и фрегата, а хеликоптери са в режим на готовност на южния остров Карпатос за потенциални спасителни операции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят