Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Екипите на Спешна помощ се упражняват за атентат

Спешните медици от цялата страна се готвят как да реагират при евентуален терористичен акт.

Обучението ще се проведе днес в болница „Пирогов“. Тренингът на лекарите е за действия при тежки инциденти, включително и при бомбен атентат. Освен теоретичната част ще има и практична. По време на нея пред спешната университетска болница ще бъде разгърната мобилна болница.

При атентатите в Мадрид за 2 часа и 38 минути са били изнесени всички 1000 пострадали и са били откарани в 16 болници, обясни пред БТВ Д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

„При последните атентати в Париж 45 екипа са се организирали, за да извозят всички над 300 ранени, състоянието на 100 от които много спешно”, допълни тя.

По думите на д-р Кателиева при евентуален атентат е важно службите за спешно реагиране да обезопасят мястото, където се е случил, защото е важна безопасността на спешните екипи. Тя даде за пример атентатите в Америка от 11 септември от 2000 пострадали 400 души са били спасители – пожарникари, полицаи и медици, които са се притекли на помощ.

„Ако се провеждат повече обучения, ще има по-добра стиковка и повече спасени животи”, коментира тя.

„Много голяма част от спешните повиквания не са спешни и голяма част от пациентите, които се преглеждат в спешните кабинети не са спешни”, заяви още д-р Кателиева.

Тя подчерта, че агресията, насочена срещу спешните медици, отново ескалира. „Предстоят абитуриентски балове, четири почивни дни, апелирам към пациентите да бъдат търпеливи и да разберат, че сме професионалисти и държим спешният пациент да има приоритет пред всички останали”, заяви д-р Кателиева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.