Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Милена Дамянова: ЕК даде висока оценка в сферата на образованието за България и за ГЕРБ

“ЕК даде висока оценка в сферата на образованието за България и за ГЕРБ. През септември 2015 г. Законът за училищното образование беше приет. Това е успех не само за ГЕРБ, но и за цялата професионална общност, за учителите”, заяви председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова във връзка със изпълнената от България препоръка на ЕК чрез приемането на Закона за училищното образование.

„Това е висока оценка на комисията, която се дава за България. Висока оценка и за ГЕРБ, защото Законът за предучилищно и училищно образование започна да се разработва още в първия мандат на премиера Бойко Борисов”, допълни тя. По думите й, през годините и особено през 2014 година по различни причини е имало забавяне на приемането на закона.

„Всяка една реформа в сферата на образованието има изключително дълъг хоризонт. Резултатите на практика идват след 12 години, когато завършва един випуск. Това забавяне е фатално за децата. В този период имаше многократно отправени препоръки именно от страна на ЕК за забавянето на реформата в сферата на образованието, което води след себе си много тежки последици за младите хора, за децата, за тяхната компетентност, пригодност към пазара на труда”, коментира Милена Дамянова.

„Приемането на закона е изключително важно за доброто развитие на децата и подобряване на техните умения, което пък ще им гарантира по-нататък и заетост”, подчерта тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.