Още двулевки менте в Шуменско, мъж купи храна за телета с тях

Непознат мъж успя да плати с фалшиви монети по 2 лв. в магазин за животинска храна в шуменската община Никола Козлево. Той успял да ги прокара във вторник, когато информацията за фалшификатите още не беше гръмнала в медиите. В сряда монетите стигнали до друга бдителна продавачка и така била алармирана полицията.

Във вторник към 14,30 ч. напълно непознатият клиент влязъл в магазин за фураж в малкото населено място и поискал да купи гранули за телета. Сметката му била 12 лв. и освен книжни пари, дал и 4 монети по 2 лева. По-късно продавачката отчела целия оборот от деня на собственичката на магазина. В сряда бизнесменката отишла да пазарува в хранителен магазин и там продавачката щом зърнала монетите веднага се усъмнила, че са фалшификати. По телевизията и във вестниците вече имало информация и точно описание на ментетата. Така монетите били предадени в полицейското управление, а малко след това са изпратени в БНБ за анализ. По случая е започнато досъдебно производство за прокарване в обръщение на подправени парични знаци.

Втората серия фалшиви монети са сходни с иззетите 5 монети, които мъж предложил в магазин в град Нови пазар, Шуменско. Работата по изясняване на случая продължава.

Най-вероятно ментетата са излезли от една и съща "работилница", защото си приличат по лекота, изтърканост и използвания метал. Възможно е хората, които пазаруват с тях, да са на ясно, че плащат с имитации. При случая в град Нови пазар, както "Труд" писа, също непознатия мъж взел две кутии цигари и оставил 5 фалшиви монети. След като усъмнената продавачка поискала да плати с други пари, под предлог, че отива за 50 лв. в колата си, повече не се върнал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини