Младоженци сключват брак на сватбена церемония в древноримски стил Над 220 реенактори от Италия, Украйна, Румъния и България идват на „Орел на Дунава” в Свищов

Оперираха гръцкия президент Прокопис Павлопулос

Двама души са пострадали при тежка катастрофа край Централни гробища в София

Председателят на КЕВР: Водата в София е една от най-качествените измежду столиците на ЕС

Депутатът от БСП Явор Божанков: МРРБ пое ангажимент за скоростна връзка между Горна Оряховица и АМ „Русе-Велико Търново”

Фоторепортерите на Варна с втора уникална изложба

57% от българите смятат, че страната е извлякла ползи от членството в ЕС

Осъдиха на две години затвор бившия премиер Никола Груевски

Задържаха известен блогър в Египет

Илияна Йотова ще открие тържествата по случай 24 май и Деня на Велики Преслав

Румен Радев ще участва в честванията по случай 24 май

Атанас Скатов определи тазгодишната си експедиция като най-ценната

Становище на КРИБ: Предложените промени в Закона за хазарта ще доведат до намаляване на приходите в държавния бюджет

Детски хирург и уролог ще преглеждат безплатно за Деня на детето в Бургас

Представят Регионален форум по водородни технологии „Код: Водород” в Благоевград

Множат се делата в Апелативния съд във Варна, 92% приключват за 3 месеца

Чувствителен ръст на постъпилите дела и повишена ефективност на правораздаването отчетоха магистратите от Варненския апелативен съд в анализ за дейността си през миналата година. Средно на месец във втория по натовареност у нас апелативен съд са постъпвали по 168 дела, като общо за годината те са били 2024 – с 217 повече от 2014 г.

24 съдии са разгледали 2225 процеса и са свършили 1964. 92% са били приключени в срок от 3 месеца, а 98% от съдебните актове са написани в рамките на месец, което се счита за много високо постижение, обясни председателката на съда Ванухи Аракелян. Тя уточни, че най-големият процес, гледан от колегите й, е бил “Килърите”. Той приключи наскоро с една оправдателна и три доживотни присъди, а тежащите над 100 килограма 84 тома по него не могли да се поберат в лека кола и затова се наложило да бъдат транспортирани до Върховния касационен съд в столицата с пикап.

Заседанията по “Килърите” се провеждаха в сградата на затвора, защото въпреки огромната натовареност, съдът няма приличен дом и често дела се гледат в мазето на отеснялата съдебна палата. След 4 първи копки новата, която трябваше да приюти районния, окръжния, апелативния, административния съд и прокуратурата, още е мираж.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.