6 години затвор за хулиган, пребил ученик

По обвинение на Районна прокуратура – Габрово, 22-годишен мъж е осъден на шест години лишаване от свобода за причинена средна телесна повреда, по хулигански подбуди на ученик, съобщават от държавното обвинение.

Съдът призна Цветомир И. за виновен, за това, че на 24.02.2015 г. в гр. Габрово, в двора на СОУ „Отец Паисий“ – гр.Габрово, при условията на повторност и по хулигански подбуди, чрез нанасяне на удари с ръка и крак в областта на главата, причинил на ученик средна телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение, протекло с краткотрайна загуба на съзнание, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Цветомир е осъждан.

На 24.02.2015 г. пострадалото момче и две момичета - ученици в СОУ „Отец Паисий“ – гр.Габрово, приключили учебните часове и около 14,30 ч. били в двора на училището. Покрай тях минал друг К. В – ученик от същото училище. Двете момчета разменили няколко думи и К.В. продължил, като минал покрай подсъдимия, който по същото време бил в двора на училището. Веднага след това Цветомир извикал „Ти ли си бияча“, насочил се към пострадалото момче и го ударил с ръка в лицето. Ученикът се опитал да го отблъсне, но обвиняемият продължил да нанася удари с ръка по главата и го блъснал в металната мрежа на футболното игрище.

След като момчето паднало на земята, подсъдимият скочил с крак по главата му няколко пъти, след което го ритнал по тялото. Пребитото момче загубило съзнание и останал неподвижен на земята, а Цветомир избягал.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право