Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Кметът на Велико Търново представи културно-историческото богатство на старата столица в Прага

снимка: пресцентър Община Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините представи културно-историческото богатство и хилядолетната история на старопрестолния град в Прага. Чешката столица е домакин на Дванадесетата световна среща на българските медии.

Отзвукът от форума бе, че Старата столица е все по-разпознаваема сред сънародниците ни в странство и чужденците. Значително подобреният облик на градската среда, чистотата и новите туристически атракции правят силно положително впечатление на всеки, посетил Велико Търново.

Пред аудиторията Даниел Панов обяви, че се създава нов аудио-визуален спектакъл с акцент върху величието на Второто българско царство, който ще бъде излъчван върху стените на крепостта Царевец. Музиката към шоуто вече е готова – симфонично-хоровото произведение „Асеневци” е дело на Николо Коцев. Премиерата на музикалната творба ще бъде на 23 май в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, от 18,30 ч. Изпълнението ще бъде дело на Русенската филхармония.

Кметът на Велико Търново представи дейностите по възстановяване на крепостта Трапезица, които се извършват по проект на Министерството на културата с финансиране от азербайджанската фондация „Гейдар Алиев” в размер на 3 милиона лева. Даниел Панов говори и за новите проекти по ОП „Региони в растеж” на стойност от 43 милиона лева. Той подчерта, че ще бъдат обновени и над 40 улици в стария град, а върху терена на Старото военно училище ще бъде оформен новият център на града с пешеходна зона, военен музей, библиотека и комплекс за изложения.

По време на Дванадесетата световна среща на българските медии стана ясно, че архитекти от Чехия ще обменят опит с колегите си от Велико Търново в края на юли, когато ще посетят града. Предстои подписването на меморандум за сътрудничество между Националното сдружение на общините в Република България и аналогичната организация в Чехия.

Дванадесетата световна среща на българските медии се организира от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света. Партньори са български общини, организации и компании.

Гости и участници са държавници, политици, дипломати, кметове, представители на бизнеса, собственици на медии, главни редактори, генерални и изпълнителни директори и журналисти от най-значимите български медии у нас и в чужбина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.