България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Кметът на Велико Търново представи културно-историческото богатство на старата столица в Прага

снимка: пресцентър Община Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините представи културно-историческото богатство и хилядолетната история на старопрестолния град в Прага. Чешката столица е домакин на Дванадесетата световна среща на българските медии.

Отзвукът от форума бе, че Старата столица е все по-разпознаваема сред сънародниците ни в странство и чужденците. Значително подобреният облик на градската среда, чистотата и новите туристически атракции правят силно положително впечатление на всеки, посетил Велико Търново.

Пред аудиторията Даниел Панов обяви, че се създава нов аудио-визуален спектакъл с акцент върху величието на Второто българско царство, който ще бъде излъчван върху стените на крепостта Царевец. Музиката към шоуто вече е готова – симфонично-хоровото произведение „Асеневци” е дело на Николо Коцев. Премиерата на музикалната творба ще бъде на 23 май в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, от 18,30 ч. Изпълнението ще бъде дело на Русенската филхармония.

Кметът на Велико Търново представи дейностите по възстановяване на крепостта Трапезица, които се извършват по проект на Министерството на културата с финансиране от азербайджанската фондация „Гейдар Алиев” в размер на 3 милиона лева. Даниел Панов говори и за новите проекти по ОП „Региони в растеж” на стойност от 43 милиона лева. Той подчерта, че ще бъдат обновени и над 40 улици в стария град, а върху терена на Старото военно училище ще бъде оформен новият център на града с пешеходна зона, военен музей, библиотека и комплекс за изложения.

По време на Дванадесетата световна среща на българските медии стана ясно, че архитекти от Чехия ще обменят опит с колегите си от Велико Търново в края на юли, когато ще посетят града. Предстои подписването на меморандум за сътрудничество между Националното сдружение на общините в Република България и аналогичната организация в Чехия.

Дванадесетата световна среща на българските медии се организира от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света. Партньори са български общини, организации и компании.

Гости и участници са държавници, политици, дипломати, кметове, представители на бизнеса, собственици на медии, главни редактори, генерални и изпълнителни директори и журналисти от най-значимите български медии у нас и в чужбина.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете