Жорж Ганчев си поставя 10 задачи ако стане президент, представи в Търново управленската си програма

Десет цели и задачи, които да се реализират още до 2017 г. си постави Жорж Ганчев ако бъде избран за президент през есента. Той представи управленската си програма, заедно с кандидата за вицепрезидент Кольо Парамов. Двамата са единствената официална двойка, която е заявила 100 процента участие на президентските избори.

„Нас много ни интересува да кротнат майкопродавците, защото Отечеството е едно. Трябва да обединим хората, те са от различни етноси, но са наши братя. Нашата кандидатура е гражданска квота от Християн социалния съюз на Гриша Господинов. Ще използваме тяхната регистрация”, обясни Жорж Ганчев, който представи десетте си опорни точки за предстоящата кампания.

На първо място Ганчев посочи утвърждаване на абсолютна независимост на законодателна, изпълнителна и съдебна власт. Той обясни, че това може да се постигне още през 2017г. „Една от причините тези три власти да са независими е баланса на този триъгълник. Премиера се избира от Народното събрание, а тези хора са избрани от едва 30% от българските избиратели. Всичко останало е шменти капели”, сподели Ганчев.

Като втора цел той посочи планирането и реализирането на адекватна защита на българското небе, но без чужда намеса. Жорж Ганчев ще настоява също да се довършат модерните съоръжения по южните граници на България със съответните камери и електронна техника. Кандидатите изтъкнаха като своя цел и пристъпването към 4- месечно задължително военно обучение за младежи над 18 г., както и доброволното обучение на женски отряди по подобие на Израел и Швейцария. Като следващ приоритет беше изтъкнат изравняването на частното и държавното участие във важните сектори на българското производство, вътрешна търговия, износ и IT технологии.

Кандидатите настояват също за връщане на честта и достойнството на пагона, както и доброто заплащане на армейските офицери, сержанти, полицаи, и пожарникари. „Алтернативата на което е изхранването на чужда армия в недалечно бъдеще”, обоснова искането си Жорж Ганчев. Той допълни, че като президент ще се бори за еднакви права и задължения за всички български граждани.

„От Президента до ваксаджийчето – един закон. Борба с расизма, религиозното напрежение, гетата и изолацията на малцинствените групи в отечеството”, поясни още той. Ганчев и Парамов настояват за тридневни съдебни състави и бързи присъди за всички дребни и средни престъпления, както и затапяне на легалните вратички, водещи към корупция и поквара на закона от политическата класа. Двамата кандидати обявиха и открита война „срещу грабителската шуробаджанашка мафия”.

В заключение посочиха като свой приоритет защитата на българския език, изкуство и култура от чуждите попълзновения и въвеждане на патриотично възпитание още от детската градина. Жорж Ганчев отказа да определи кои са основните му опоненти за поста и представи себе си като ренесансов човек. „Изобщо не се интересувам от опонентите, ние сме от друга лига. Аз взех професура на 28 години в една академия от 548-ма година. Аз съм си ренесансов човек, направил всичко което може. Аз съм свободен и богат човек. Аз дадох над 97 000 гласа Първанов да стане президент. Той е един неблагодарник от пернишко село, а Румен Петков говори лъжи три дни.А този калфа, той не е и калфа, аз съм бил калфа на великия режисьор Джон Хюстън”, обясни Жорж Ганчев, а според него на предстоящите избори ще има по-малко купени гласове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони