Гръцките власти са намерили две отломки от разбилия се египетски самолет

Признаци на предполагаеми отломки са намерени край остров Крит при издирването на изчезналия самолет на авиокомпания Egyptair, потвърдиха гръцки военни.

Египетският самолет, който изчезна от радарите тази сутрин, се е разбил в югоизточната част на Егейско море край гръцкия остров Карпатос, част от Додеканезите.

Отломките, за които се предполага, че принадлежат на пътническия самолет, са намерени на около 80 км югозападно от мястото, на което е изчезнала машината.

„Намерени са останки край югоизточните части на Крит“, уточнят гръцките военни, допълвайки, че египетски самолет C-130 е забелязал плуващи обекти и ще бъдат изпратени кораби да изследват.

„Самолетът е извършил завой от 90 градуса наляво, последван от 360-градусов завой надясно, падайки от 37 000 височина до 15 000 фута. Сигналът е загубен при около 10 000 фута височина“, заяви министър на отбраната на Гърция Панос Каменос.

Самолетът за последно е летял на 11 хил. м. височина. Частите му продължават да бъдат търсени, като издирванията са на около 240 км. южно от остров Карпатос, предаде "Фокус"

Коментари

Задължително поле