Унай Емери влезе в историята и заяви: Браво, момчета, но в неделя пак имаме мач

Мениджърът на „Севиля“ Унай Емери вече е легенда. Специалистът се изравни с италианското величие Джовани Трапатони, който също е трумфирал три пъти в надпреварата, но по времето, когато тя се наричаше Купа на УЕФА. Трап вдигна купата два пъти с „Ювентус“ (1976/77 и 1992/93) и веднъж с „Интер“ (1990/91), а Емери е единственият, който взима трофея три пъти с един клуб. По два пъти турнира като треньори са печелили Хуанде Рамос („Севиля“), Луис Моловни („Реал“ - Мадрид) и Рафаел Бенитес („Валенсия“ и „Челси“). Емери е и първият наставник с три поредни спечелени финала във всички европейски клубни турнири.

След големия успех, треньорът на тима от Андалусия бе щастлив. Емери е популярен със своя работохолизъм и след победата заяви, че неговите играчи трябва вече да мислят за финала за Купата на краля срещу „Барселона“.

„Обичаме този турнир - заяви Емери. - „Ливърпул“ бе страхотен през първото полувреме и логично можеше да ни победи. Но обратното също бе вярно. Чувствахме се много по-уверени след първия ни гол. На полувремето опитахме да променим малко мислите си. Отборът направи крачка напред и след това мачът бе открит. „Ливърпул“ е страхотен тим, приспособи се бързо към двубоя. Феновете бяха невероятни. Те дадоха всичко от себе си и това ни помогна. Истинският ни успех е това, което направихме по пътя дотук. Насладихме се на тази година в Европа и сега се радваме, че отново сме шампиони. Тези моменти са уникални. Трябва да им се радваме, но и да мислим за финала за Купата на краля в неделя“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят