Много слънце и жега днес

Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

НАТО засилва присъствието си в Черно море

НАТО ще засили допълнително присъствието си в Черно море. Това става ясно от думите на генералния му секретар Йенс Столтенберг, предаде БТВ.

31-хиляден контингент с авиация и кораби ще демонстрира способностите на НАТО в мащабно учение на територията на Полша в месеца преди срещата на върха на Алианса. Учението е единствено на територията на Полша и в сценария му има реагиране на ситуация от хибриден характер с протести на активизирани малцинства като в Балтийските републики.

В учението ще участва и България. Има идея черноморските държави от НАТО България, Румъния и Турция също да засилят приноса си в обща инициатива, обяви генералният секретар: „Разговори вървят между България, Турция и Румъния как да допринесат към усиленото присъствие на НАТО в Черно море. Търсим какво повече може да направим“.

Засега не се предвижда приемане на сухопътни части на Алианса. Така или иначе повече учения и ротационно присъствие на други натовски части има, уточни външният министър Даниел Митов.

„Провеждат се учения на ротационен принцип, но ние сме длъжни да се погрижим за сигурността си. Прекалено много са геополитическите предизвикателствата, за да не се погрижим за укрепване на отбранителните си способности“, посочи той.

НАТО подписа днес протокола за приемането на Черна гора в Алианса. Ратифицикацията от 28-те държави ще отнеме около година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.