Парламентът единодушно реши да възложи на Сметната палата одита на „Център за градска мобилност”

Парламентът единодушно реши да възложи на Сметната палата извършването на одит на „Център за градска мобилност” – София, съобщава "Фокус".

„За“ решението гласуваха 108 народни представители, нито един от тях не гласува с „против“ и „въздържал се". Одитът е за съответствие при финансовото управление на дружеството за периода от 1 януари 2014 г. до 30 юни 2016 г. Срокът за внасяне на доклада за одита в Народното събрание е до 31 януари 2017 г.

Вносителят на решението Жельо Бойчев от ПГ на „БСП лява България“ обясни, че Народното събрание няма основание да подминава такъв тип скандали и да се правят, че нищо не се е случило.

Той апелира към мнозинството да направят така, че Сметната палата да си свърши своята робата. Бойчев посочи, че мнозинството има редица притеснения от това какво ще открие Сметната палата. В рамките на дебата Менда Стоянова от ГЕРБ посочи, че нямат притеснения от това какво ще излезе от одита на Сметната палата за ЦГМ - София, защото там няма закононарушения.

Димитър Байрактаров от ПГ на ПФ също се съгласи с Менда Стоянова. Александър Ненков от ГЕРБ обяви, че групата му ще подкрепи решението за възлагане на одит и допълни, че ЦГМ е едно от най-прозрачните дружества до момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини