От Перу за „Труд“: Новият в „Левски“ е луд, но и много добър

Трансферът на Хеан Деса на „Герена“ е нож с две остриета.

Новото попълнение на „Левски“ Хеан Деса е много луд, но и много добър. Това заяви перуанският спортен журналист Жеан Мартин Дунес пред „Труд“.

„Хеан е гениален футболист, който е надарен с изключителни качества и голям талант - заяви Дунес. - Всичко това щеше да е прекрасно, ако ги нямаше скандалите около кариерата му. Преди година бе арестуван на летище в Перу и изкара няколко дни в затвора. Причината бе, че съпругата му бе подала сигнал за домашно насилие. Той има гореща кръв, но част от грешките му отдавам на факта, че е още много млад. Трансферът за „Левски“ е нож с две остриета. Ако си е взел поука от предишните изцепки, Хеан може да бъде удар за българския отбор. Класирането на тима в Лига Европа е повлияло за трансфера му.“

Футболистът изглежда щастлив от идването си в „Левски“. Веднага след като сделката стана факт, Деса написа в официалния си профил в туитър на български език:

„Ново предизвикателство. Голям клуб с традиции! Само „Левски“.

Перуанецът е типичният номер 10. Той мечтае за кариера в „Барселона“ и „Манчестър Сити“.

„Това е целта, която съм си поставил - заяви Деса. - Искам да демонстрирам таланта си. Не мислех, че ще играя много за „Mонпелие“, но ми дадоха шанс и благодаря на всички във френския клуб. Знам какво се говори за мен, не искам да убеждавам хората да ми вярват, че съм се променил. Ще убедя всички с делата си на терена, а не с интервюта.“

В същото време „Левски“ продължава подготовката си за дербито със „Славия“, което ще е повторен дебют за Люпко Петрович като треньор на „сините“. Очаква се сръбският спец да даде шанс на Джъстин Менголо, който не играеше редовно при Стойчо Стоев.

Коментари

Задължително поле