Кмет поръча на абитуриентите си какво да учат

Градоначалникът препита всеки какво ще учи или работи и каза от какви кадри има нужда в градчето

По традиция кметът на община Върбица, Шуменско, Мердин Байрям прие в кабинета си всички завършващи абитуриенти в петък. 26 момичета и момчета са зрелостниците от СОУ "Св.Св. Паисий Хилендарски" в града.

Четирима от тях са отличници. Градоначалникът попита всеки един в каква професионална сфера се е ориентирал, защото община Върбица има нужда от специалисти. Нужни са архитекти, защото сега са привлечени двама от София.

Върбица иска да възроди и болницата си, затова трябват млади медици. Преди време кметът декларира, че общината е готова да плаща обучението по медицина на тези, които ще се завърнат в родното си място. За учители в момента местата са заети, но нищо не се знае.

"Ако се завърнете завършили, гарантирам, че ще имате работа", успокои абитуриентите кметът. Оказа се, някои вече са направили избор, който може да ги отведе във фармацевтиката, в общата медицина и хуманитарните науки. Байрям връчи на всеки випусник символична парична награда от 50 лв., за да си помогнат за отпразнуване на завършването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони