Иван Евстатиев остава в ареста, Районният съд в Панагюрище отказа промяна на мярката му

Иван Евстатиев не дойде в петък след обяд в Районния съд в Панагюрище, където се гледаше третото му обжалване на мярката за неотклонение "задържане в стража" и искането на по-лека - подписка. Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча предпочете да остане в ареста в областния град заради влошеното си здравословно състояние, което бе основен мотив на адвокатката му Ташкена Колчева за промяна на мярката.

Дори и трите седмици лечение в психиатрична клиника не успяха да променят становището на съда в Панагюрище и неговият председател и докладчик по делото Снежана Стоянова остави без уважение исковата молба на защитата на Евстатиев. Обвиненията срещу Евстатиев са две - за престъпление по чл. чл. 152, ал. 2, т. 1 във връзка с ал. 1, т. 3 от НК и по чл. 193, ал. 1 от НК за това, че на 15 януари 2016 година в стая 2 на първия етаж на хотел "Стрелча" в същия град се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като преди това го е привел в безпомощно състояние - чрез опиване с алкохол.

Следващата инстанция, пред която адвокатката на Иван Евстатиев - Ташкена Колчева може да обжалва днешното решение на Районен съд-Панагюрище, е Окръжен съд-Пловдив, където заседанието ще се проведе на 26 май (четвъртък) от 16 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право