Кметът на Шумен награди 15 първенци, празникът продължава на 24 май

Снимки: Община Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов връчи наградите на 15 отличени зрелостници от випуск 2016 на тържествена церемония пред родители, учители и гости в петък. Първенците получиха медал с лента в цветовете на знамето на града и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение.

"Благодарим ви за многобройните отличия от олимпиади, конкурси и състезания, които донесохте на града. Искрено ви пожелавам да се реализирате в избраната от вас професия. Надявам се, че след години отново ще сте тук и ще работим заедно за развитието на нашия град", каза в приветствието си към най-добрите абитуриенти Любомир Христов.

Медали за високи постижения бяха връчени на Антон Чернев от ПМГ "Нанчо Попович", Мария-Йоана Герчева от ГПЧЕ "Никола Вапцаров", Стела Радкова от СОУ „Йоан Екзарх", Ерхан Халил от СОУ „Сава Доброплодни", Александър Жечев от СОУ „Панайот Волов". Сред отличените са още Петър Найденов от Професионалната гимназия по механотехника „Христо Ботев", близначките Мерлин и Нермин Игнатови от СОУ „Трайко Симеонов", Антон Марков от Професионалната гимназия по икономика, Денис Николов от СОУ „Васил Левски", Галина Мирчева от Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, Месут Мехмедов от Професионалната гимназия по машиностроене, Айджихан Ахмед от Средно общообразователно духовно училище „Нювваб", Любомир Стефанов от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Проф. д-р Асен Златаров" и Иван Иванов от Професионалната гимназия по строителство.

На 24 май община Шумен организира тържествено честване на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Празникът ще започне в 9,30 часа с концерт на фолклорни ансамбли на площад „Кристал".

От 10 часа от същото място тръгва празнично шествие на детски и учебни заведения, културни и научни институти. От 10.45 часа на специално изградена сцена пред община Шумен кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев ще връчат „Наградата на Шумен" в системата на образованието и науката на още изявени ученици, учители и педагогически колективи.

Празникът ще продължи с концерт на трио "Уникалните гласове" и INTRO квартет от 11.30 часа пред кметството.

Коментари

Задължително поле