Ирина Бокова: Няма да се кандидатирам за президент

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова обяви, че няма намерение да се кандидатира на изборите за президент, предава БНР. Тя отбеляза, че усилията й са насочени в кандидатстването за генерален секретар на ООН:

"Кампанията върви добре, шансове има. Иначе нямаше да се хвана с тази работа. Нямам намерения да се кандидатирам за президент."

Ирина Бокова беше удостоена днес с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Икономическия университет във Варна. Пред препълнената аула на университета, ректорът проф. Пламен Илиев посочи, че то й се присъжда за изключителен принос и активна дейност за развитие на образованието, науката и културата, многостранната дипломация, междукултурния диалог и опазването на световното и националното културно наследство.

В словото си Бокова подчерта значението на образованието и културния диалог в съвременния свят и допълни, че една от основните цели на ЮНЕСКО е да се противопостави на целенасочените опити за тотална разруха и културно прочистване чрез разрушаването на културното световно наследство.

Коментари

Задължително поле