Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Пловдив се включва днес в Европейската нощ на музеите 2016

В 18.00 часа тази вечер официално ще бъде открита Европейската нощ на музеите, в която България и Пловдив се включват за 12-ти път. Началото на вечерните посещения в музеите под тепетата ще бъде дадено от заместник-кмета по култура и туризъм Амелия Гешева в Градската художествена галерия на Главната улица – „Княз Александър Първи“ 15. Богатата нощна програма ще стартира с един необикновен дарителски акт. „КЦМ 2000“ АД ще подари на Градската художествена галерия картина, създадена от известния художник Димитър Христович с артистичен псевдоним HR -Stamenov. Творбата представлява живописен „портрет“ на светлинната инсталация „Space 0 Space“, показана в сградата на нейната Постоянна експозиция през 2012 г. По време на Европейската нощ на музеите в залите на Главната ще могат да се разгледат творбите на 63-ма художници от петия национален конкурс за живопис, скулптура и графика на „Алианц България“.

Ученици от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив ще рисуват на живо пред посетителите, за да ги направят свидетели на творческия акт на създаването на художествено произведение. Техни връстници от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, гримирани и облечени в подходящи костюми, ще се смесят с гостите в Галерията, представяйки оживели класически персонажи, за да провокират интелектуално публиката.

От 19,00 ч. младежи от куклено-театрално студио „Импресия“ с ръководител Соня Ботева, ще представят миниатюрите „Метаморфози“.

От 21,30 ч. актрисите от Студио „Пантарей“ Мария Димитрова и Деница Гергеникова ще изпълнят театрално – танцови етюди „Скулпурите оживяват“ .

В Постоянна експозиция „Икони“ на ул. „Съборна“ 22 от 18 до 19 ч. деца от Неделното училище към храм „Св.Св.Константин и Елена“ ще изпълняват химни на светите братя Кирил и Методий и на светите равноапостоли Константин и Елена. Във фоайето на Иконната галерия в Стария град ще бъдат подредени и икони, рисувани от децата.

В Постоянна експозиция-живопис „Енчо Пиронков“ от 19 ч. ще се представят малките художници от Ателие „Севколорит“ с рисуване пред посетителите и с изложба на тема „Вдъхновени от творбите на Енчо Пиронков“.

В Европейската нощ – 2016 ще участват Общински институт „Старинен Пловдив“, Градска художествена галерия, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Регионален археологически музей, Регионален исторически музей, Народна библиотека „Иван Вазов“, Дружеството на пловдивските художници, Музеят на авиацията и частните галерии: „А+“, „Аrsenal of аrt“, „Аспект, „ВИА АРТИС – Крум Танчев“, „Възраждане“, Културен център „ТРАКАРТ“, „Лаутлиев“, „Ромфея“, „Червеното пони“ и U.P.A.R.K.

В Пловдив годишно се провеждат две нощи, посветени на музеите и галериите. Европейската нощ е събитие, което се организира през май в цялата страна, а на 23 и 24 септември ще е фестивалът „Нощ/Пловдив 2016“ – едно от най-посещаваните и атрактивни нощни събития в града под тепетата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.