Лекар иска да носи оръжие след нападение от ром

Д-р Георги Литов е общопрактикуващ лекар, който от 15 години работи в девинското село Селча. На 6 май, навръх празника Гергьовден, е нападнат от агресивен ром в кабинета си, разказва той пред БТВ. Литов е бил обект на заплахи и опити за саморазправа и преди това.

Мъжът, който го нападнал на Гергоьовден, бил пиян и поискал от лекаря да прегледа коня му. След като му отказал, мъжът проявил агресия, а д-р Литов успял да се защити, като се затворил зад решетките пред вратата на кабинета си. В крайна сметка ромът го наплюл в лицето и си тръгнал.

Лекарят е подал жалба в районната прокуратура, но очаква само безсмислена полицейска преписка и никакви реални последствия за агресивния ром.

„Има теория, според която тежките престъпления са резултат от серия от леки ненаказани леки престъпления. Затова – нулева толерантност към леките престъпления”, заяви в интервю д-р Георги Литов.

Той предлага лекарите, които работят в отдалечени и трудно достъпни райони, да бъдат придружавани от полицай, когато се налага, или поне да имат право да носят оръжие в себе си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини