Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Лекар иска да носи оръжие след нападение от ром

Д-р Георги Литов е общопрактикуващ лекар, който от 15 години работи в девинското село Селча. На 6 май, навръх празника Гергьовден, е нападнат от агресивен ром в кабинета си, разказва той пред БТВ. Литов е бил обект на заплахи и опити за саморазправа и преди това.

Мъжът, който го нападнал на Гергоьовден, бил пиян и поискал от лекаря да прегледа коня му. След като му отказал, мъжът проявил агресия, а д-р Литов успял да се защити, като се затворил зад решетките пред вратата на кабинета си. В крайна сметка ромът го наплюл в лицето и си тръгнал.

Лекарят е подал жалба в районната прокуратура, но очаква само безсмислена полицейска преписка и никакви реални последствия за агресивния ром.

„Има теория, според която тежките престъпления са резултат от серия от леки ненаказани леки престъпления. Затова – нулева толерантност към леките престъпления”, заяви в интервю д-р Георги Литов.

Той предлага лекарите, които работят в отдалечени и трудно достъпни райони, да бъдат придружавани от полицай, когато се налага, или поне да имат право да носят оръжие в себе си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.