Николай Ненчев ще открие изложбата за отбранителна техника "Хемус-2016"

Военният министър Николай Ненчев ще открие международната изложба за отбранителна техника "Хемус-2016" на 25 май (сряда) от 11 часа пред палата 3 на панаира в Пловдив.

Час преди символичното прерязване на лентата на 12-ото издание на изложението заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов ще даде пресконференция с участието на представители на Министерството на икономиката и на организационния комитет на "Хемус-2016".

По време на изложението, което ще продължи до 28 май, ще бъде направен статичен показ на съществуващи и придобити нови образци техника, въоръжение и оборудване в Българската армия.

В програмата на 12-ото издание на "Хемус" са включени още демонстрационни стрелби, които ще се състоят на Централния артилерийски технически изпитателен полигон "Змейово". В периода на провеждане на форума в Пловдив при основната зона на река Марица ще се проведе и динамичен показ на тема "Демонстрация на бойни умения в екстремни ситуации". В рамките на изложбата ще се проведе и Осмата международна научна конференция "Научните изследвания - ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности", съобщиха организаторите на "Хемус-2016".

Коментари

Задължително поле