Млади фотографи с изложба за Армения в Дома на етносите в Пловдив

"Армения и светът през моя поглед" е изложба на млади фотографи от цялата страна, чиито творби ще бъдат показани за първи път в Пловдив в Дома на етносите край южния вход на тунела под Стария град. Официалното откриване на изложбата е на 26 май (четвъртък) от 18 часа.

Творбите са отражение на емоционалните търсения на хора от арменски произход с различни професии и интереси, свързани със своята отдаденост към съдбата на народа си. Изложбата се организира с подкрепата на почетния консул на Армения в Пловдив Ехиязар Узунян, който цитира думите на един от великите арменски патриарси: "Да се родиш арменец е съдба, но да останеш такъв е борба".

Младите творци са запечатали във фотосите си съкровени моменти от живота на арменската общност и духовното единство на нацията. Те са част от "Хоменътмен" - родолюбива организация, в която членуват деца и младежи, милеещи да съхранят своите традиции и обичаи. "Хоментътмен" подготвя и арменските скаути, възпитани да познават историята си и да тачат своята национална чест и достойнство. Летните скаутски лагери сред природата събират младежите и девойките от арменските общности от цяла България и създават искрени приятелства, които остават за цял живот. Именно тази положителна енергия и свързаност предават фотографиите, които ще бъдат изложени в арт пространството на Дома на етносите в Пловдив.

Коментари

Задължително поле