На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Млади фотографи с изложба за Армения в Дома на етносите в Пловдив

„Армения и светът през моя поглед“ е изложба на млади фотографи от цялата страна, чиито творби ще бъдат показани за първи път в Пловдив в Дома на етносите край южния вход на тунела под Стария град. Официалното откриване на изложбата е на 26 май (четвъртък) от 18 часа.

Творбите са отражение на емоционалните търсения на хора от арменски произход с различни професии и интереси, свързани със своята отдаденост към съдбата на народа си. Изложбата се организира с подкрепата на почетния консул на Армения в Пловдив Ехиязар Узунян, който цитира думите на един от великите арменски патриарси: „Да се родиш арменец е съдба, но да останеш такъв е борба“.

Младите творци са запечатали във фотосите си съкровени моменти от живота на арменската общност и духовното единство на нацията. Те са част от „Хоменътмен“ – родолюбива организация, в която членуват деца и младежи, милеещи да съхранят своите традиции и обичаи. „Хоментътмен“ подготвя и арменските скаути, възпитани да познават историята си и да тачат своята национална чест и достойнство. Летните скаутски лагери сред природата събират младежите и девойките от арменските общности от цяла България и създават искрени приятелства, които остават за цял живот. Именно тази положителна енергия и свързаност предават фотографиите, които ще бъдат изложени в арт пространството на Дома на етносите в Пловдив.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.