Слънчево и топло в цялата страна днес

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над Източна България облачността временно ще се увеличи и на отделни места там ще превали, съобщи НИМХ при БАН пред "Фокус".

Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, преди обяд в Източна България от север. Ще се затопли още малко и максималните температури ще са между 21° и 26°, в София около 23°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. На отделни места е възможно да превали за кратко. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималните температури: 21° - 23°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се образува незначителна купеста облачност. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 17°, на 2 000 метра – около 9°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето