Борисов: Трябва да се направи така, че войните да спрат

Премиерът Бойко Борисов и посланикът на България в Турция Надежда Нейнски на хуманитарния форум в Истанбул. Кадър: Фейсбук профил на Бойко Борисов

"Политическото решение за глобалните кризи, породени от мащабни конфликти, е ясно – трябва да се направи така, че войните да спрат." Това каза премиерът Бойко Борисов в изявление пред медиите по време на хуманитарната среща на върха в Истанбул.

"Същевременно развитите страни да продължават да помагат на държавите от Третия свят сами да произвеждат благата си и да се издържат. Непрекъснатото отпускане на милиарди не е решение и трябва да се направят такива инвестиции в компрометираните региони, че хората да не гладуват и да не живеят в трагични условия", каза още Борисов.

"Въпреки че нашият принос е малък на фона на сумите, които се заделят от някои западноевропейски страни, ние винаги сме били готови и се отзоваваме на призивите за помощ, за което похвала си заслужиха и БЧК, и някои частни компании. Хубаво е, че хора на високо ниво повдигнаха и темата за капацитета на организациите, които поемат големи пари за хуманитарна дейност, и след това осъществяват разпределянето на помощите до всеки един човек. В това отношение би могло да се подходи много по-радикално", заяви Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика