Коктейл за учителите от община Царево

По повод 24 май- Ден на българската просвета и култура, и на славянската писменост, учителите от двете учебни заведения, както и от детските градини, намиращи се на територията на община Царево, бяха поканени на коктейл от кмета Георги Лапчев.

За да се превърне събитието в празник, децата от Детската музикална школа към Община Царево, изнесоха музикална програма. Детска вокална група „Морски усмивки“ с ръководител Биляна Никова, поздрави учителите с изпълнение на няколко песни от своя репертоар, а Теодор Костадинов и Силвия Георгиева ,възпитаници от школата по пиано с ръководител Красимира Костова за пръв път показаха своите музикални умения пред публика.

По случай празника , кметът Лапчев подари на Общински исторически музей фототипно издание на вестник "Нова България - вестник политически и книжевни". Това е последното периодично издание, замислено и издавано от Христо Ботев и редактирано от Стефан Стамболов. Учителите от Царево имаха привилегията първи да разгледат новата придобивка на музея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони