Григор за срива: Плашещо е, а не мога да се измъкна

„Загубих увереност в себе си – призна Григор Димитров на пресконференция в Париж. - И преди ми се е случвало подобно нещо, но сега определено е различно. Все пак съм настроен положително и съм щастлив, че мога да продължа да работя. Да работя здраво! Това, което ме плаши, е фактът, че не мога да намеря начин да се измъкна. Обикновено се справям доста добре - независимо дали говорим за загуба на корта или за нещо друго. Поражения винаги са ме мотивирали, но в момента не е така..”

На старта на „Ролан Гарос” бившият № 8 в света падна от Виктор Троицки (Сърбия) с 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6. След края на близо 4-часовата битка сърбинът също призна за колебанията у българина. „Григор не играе особено добре през тази година, въпреки че може да се справя доста по-успешно – каза Троицки. - Давах си сметка, че самочувствието и увереността му не са на ниво.”

Димитров обяви, че до момента не се е замислял дали да потърси помощта на психолог, но ако неговият екип му препоръча, е готов да го направи.

„Полагам усилия, тренирам, но около мен постоянно се появяват нови препятствия – откровен е той. - Ще бъда много благодарен, ако някой от щаба ми седне срещу мен и каже: „Виж, това не може да продължава повече така, трябва да направим нещо”.

След ранното си отпадане Григор се утеши в компанията на любимата си Никол Шерцингер. Двамата бяха заснети от папараци по време на разходката си във френската столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт