Сергей Лавров потвърди, че с кюрдите и САЩ ще работят заедно за връщането на Ракка от джихадистите

Руският външен министър Сергей Лавров изрази готовността на страната да координира действията си с водената от САЩ коалиция и кюрдските сили за освобождаване на сирийската провинция Ракка, намираща се под контрола на „Ислямска държава“, предаде Интерфакс, цитирана от "Фокус".

„Не мога да кажа доколко са реални съобщенията за това, че подобни действия вече са започнали“, отговори Лавров, коментирайки заявлението от кюрдската партия "Демократичен съюз" за това, че се очаква в най-скоро време да започне активна фаза в настъплението към Ракка с участие на Русия, САЩ и кюрдите. 

„Ние изхождаме от това, че авиацията на ВКС на Русия и авиацията на коалицията, ръководена от САЩ, трябва да работят синхронизирано, координирано и да помагат на тези, които на терен реално се противопоставят на терористичните групировки. Преди всичко, разбира се, въоръжените сили на Сирийската арабска република и, разбира се, различните формирования на кюрдското опълчение, включително въоръженото крило на партията „Демократичен съюз““, заяви топ руският дипломат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят