Ердоган се шегува с отказа на Ципрас да носи вратовръзка

Президентът на Турция остро порица гръцкия премиер Алексис Ципрас, че отново не е с вратовръзка. Двамата лидери се срещнаха в Истанбул, където се провежда Срещата на високо равнище на ООН по хуманитарните въпроси, предаде БТВ.

Where is kravat? („Къде ти е вратовръзката?”), попита Едроган на английско-турски още при ръкостискането, „Нали ти подарих една?”

На предишната им среща турският държавен глава наистина подари на Ципрас една вратовръзка, но пък гръцкият министър-председател е популярен с отказа си да носи вратовръзки дори на най-престижни форуми като знак на бунт.

„Добре, ще си я сложа следващия път”, измъкна се шеговито Ципрас.

В продължение на 45 минути двамата обсъждаха наболели въпроси като нарушаването на гръцкото въздушно пространство от турски изтребители над Егейско море и разрешаването на кипърския проблем.

Ердоган не е единственият, който се шегува с дрескода на Ципрас. Преди година и италианският премиер Матео Ренци също подари една връзка на Ципрас, но гръцкият министър-председател се е зарекъл да не слага вратовръзка, докато външният дълг на страната му не е отписан напълно от кредиторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят