Допълнителни полицейски екипи ще пазят селата в Пловдивско

Трактори и комбайн изгоряха заради технически неизправности

Рекорден брой пожари опустошават тропическа гора в Амазонка

Помпео: САЩ ще попречат на иранския танкер да достави петрол в Сирия Държавният секретар заплаши Гърция със санкции

Мария Илиева разпуска в Маями (СНИМКИ)

Украински съд нареди Порошенко да бъде разследван за корупция

САЩ са готови да възобновят дискусиите със Северна Корея за ядрената й програма

Емблемата на Благоевград Ансамбъл „Пирин“ с концерт в Амфиполи, Гърция

Деветокласник се удави в река Янтра Водолази извадиха тялото на момчето

Издирват над 250 затворници, избягали от затвор в Западна Папуа

Киану Рийвс и Кари Ан-Мос се завръщат в „Матрицата 4“

Шефът на Роскосмос: Американските колеги са забравили как да стигнат до Луната

Самоуби се най-големият измамник с био храни в САЩ

КАТ хвана 44 539 водачи с превишена скорост за седмица

Макрон подкрепя Тръмп за покана към Русия за срещата на Г-7 догодина

400 студенти получиха дипломите си в БСУ

Снимка: Авторът

400 студенти от юбилейния 25-и випуск на Бургаския Свободен университет /БСУ/ получиха своите дипломи. С тях броят на завършилите бургаското висше учебно заведение става над 23 000. Това съобщи за „Труд“ ректорът на БСУ професор Галя Христозова. „Запазете жив пламъка на духовното безпокойство и научното любопитство. Запазете уважението към своя университет. Бъдете смели, упорити, устремени! Бъдете дръзки!“ – каза в приветственото си слово към абсолвентите ректорът проф. дпн Галя Христозова.

От 400-те завършили, най- много са студентите от икономическия факултет, където има много специалности. Освен тях, двама професори получиха дипломи за академична длъжност. По време на тържествената церемония, с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Бургаския свободен университет беше удостоен проф. Улрих Зибер, директор на Института „Макс Планк“ за чуждестранно и международно наказателно право във Фрайбург, Германия. Най-високото академично отличие се присъжда на проф. Зибер с решение на Академичния съвет за значим принос в науката и развитието на съвременното наказателно право и за заслуги в изграждането и укрепването на отношенията между Дружеството „Макс Планк“, Германия, и БСУ.

Сред най-новите специалности във висшето учебно заведение е начална предучилищна педагогика. Тя е акредитирана през миналата година и вече има записани студенти. От тази учебна година обучението започва. „Направихме я с оглед на това че начални детски учители се търсят много и това са така наречените приоритетни специалности. Тя обхваща от първи до четвърти клас и детските градини“, обясни професор Христозова. Сред гостите на церемонията по връчването на дипломите в беше зам.-кметът Руска Бояджиева, която предаде поздрави от кмета на Бургас Димитър Николов и отправи своите лични благопожелания към абсолвентите. „Уважаеми младежи, като възпитаници на БСУ можете да бъдете уверени, че сте положили основата при изграждането на успешното си професионално развитие. Нека ръководството на университета има все повече поводи да се гордее със своите студенти. А на абсолвентите желая да бъдат дръзки и уверени, защото това е най-прекият път към професионалните успехи!“, се казва в поздравлението на кмета Николов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.