Секс бомба обезвредена в редакцията на „Труд“

Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Сигналите за бомба в сградата на БНТ и на летище София се оказаха фалшиви

ЕС тайно прави корпорациите всевластни

Създават се предпоставки за злоупотреби с парите на данъкоплатците, за да се услужи на корпоративни интереси.

Тайни преговори се водят между страните членки на ЕС за подписване на суперспоразумение, което ще даде изключителни правомощия на чужди инвеститори и големи корпорации за сметка на околната среда, здравето и социалния статус на над 500 млн. европейци, 7 млн. от които българи.

В изтекъл неофициален документ, адресиран до Съвета на Европейския съюз, правителствата на петте държави предлагат на територията на всички страни инвеститорите да получат големи привилегии. За целта Австрия, Франция, Финландия, Германия и Холандия искат да се промени самото законодателство на ЕС. Системата, която се предлага, е позната като част от опасното търговско споразумение ТПТИ, по което САЩ и ЕС преговарят. Тя е аналог на ISDS – механизъм, който предвижда частни тайни арбитражи да защитават интересите на големите корпорации. Чуждите инвеститори ще могат да съдят цели държави – техните правителства, за милиони евро обезщетения, ако с политики за защита на потребителя повлияят негативно на печалбите им. В това отношение България е особено уязвима заради консервативната си политика спрямо ГМО във всякакви храни и стоки.

Срещу ТПТИ застанаха близо 3,5 млн. европейци в подписка, а заради големия обществен натиск ЕК се противопостави на механизма ISDS на САЩ при преговорите. Предлаганото суперспоразумение обаче е аналогично на ISDS и на практика ще доведе до същите последствия – ексклузивни правомощия за инвеститорите и защита на търговските им интереси за сметка на гражданите на ЕС. Създават се предпоставки и за големи злоупотреби с парите на данъкоплатците, за да се услужи на корпоративни интереси, предупреждават юристи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.