Финалът за купата на България по футбол започна без инциденти

Финалът за купата на България по футбол между отборите на ПФК „ЦСКА”и ПФК „Монтана” , започна без инциденти, съобщиха от МВР.

Четирима души, хванати да носят пиротехнически средства и един с маска не били допуснати до стадиона. Двама без документи за самоличност бяха доведени в столичното полицейско управление по-рано днес.

По предварителен план служители на СДВР следят да не се допускат инциденти в столичния град по време и след края на спортната среща, която започна на Националния стадион „Васил Левски”.

Преди влизането на територията на стадиона, на изградени контролно- пропускателни пунктове полицаите щателно проверяваха влизащите. Униформените не пускаха пияни зрители, и следяха за носене на забранени предмети и вещи като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. Малолетни влизаха само ако дадат на полицаите предварително попълнени декларации и с пълнолетен придружител.

Пристигащите организирано с автобусни превози от страната привърженици на ПФК „Монтана” бяха съпровождани от полицейски служители до подсигурените за паркиране места пред вход № 4 на националния стадион. За организирано пътуващите привърженици на ЦСКА от страната също бе осигурено паркиране на алеите пред секторите „А” и „Б” на стадион „Българска армия”.

Униформените охраняваха и организираното шествие на феновете на ЦСКА, което тръгна от Народния театър „Иван Вазов“ в 17.30 часа. До този момент няма сигнали за инциденти.

Коментари

Задължително поле