Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Трима хвърлени в ареста за отглеждане на канабис

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Германският министър на отбраната предложи Берлин да изпрати стабилизираща мисия в Сирия

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

ООН: До 2050 г. България ще загуби четвърт от населението си

„Черешарки“ плъзнаха из Слънчев бряг

Сезонът още не е започнал, а измамници и крадци наводниха алеите

Мургави продавачки на череши наводниха Слънчев бряг по празниците. Ромки- „черешарки“ кръстосват улиците на комплекса с кошници и щайги, пълни с вкусни череши. И друга година измамата по това време се вихри в курорта, но за пръв път търговките са жени. Те блъфират умело първите гости на Слънчев бряг и си докарват добра печалба.

Щом до „черешарката“ се приближи чужденка, търговката се усмихва до уши и започва безспирно да повтаря „Плийз!“, после грабва череши в шепа и започва да ги тика в носа на туристката. В крайна сметка чужденката развързва кесията си и пита колко струва пликче с вкусния плод. Тогава ромката директно бръква в отвореното портмоне и взема двайсетачка, без да връща ресто. Чужденката разбира, че мургавелката е измамничка, но в крайна сметка сама е отворила портмонето си и дефакто не може да се оплаче, че е измамена, разказаха свидетели на подобни инциденти.

Друга година „черешарите“ се движеха по двама- трима в курорта. Сега, явно има повече туристи и хитреците умело се смесват с потока по улици и алеи, затова са повече и в „бизнеса“ са включени и жени, коментират в курорта.

И нова измама с негодни сечива се вихри през последните дни в Сънито, съобщиха хора от комплекса. Роми се въртят край заведения, които се стягат за сезона и продават на работниците клещи и триони, щом техните излязат от строя. Чак след като си платят за „оръдията на труда“, работниците виждат, че са им пробутали ръждясала и негодна за употреба стока. За да не ги разпознаят, ромите ходели с качулки и шапки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.