"Черешарки" плъзнаха из Слънчев бряг

Сезонът още не е започнал, а измамници и крадци наводниха алеите

Мургави продавачки на череши наводниха Слънчев бряг по празниците. Ромки- "черешарки" кръстосват улиците на комплекса с кошници и щайги, пълни с вкусни череши. И друга година измамата по това време се вихри в курорта, но за пръв път търговките са жени. Те блъфират умело първите гости на Слънчев бряг и си докарват добра печалба.

Щом до "черешарката" се приближи чужденка, търговката се усмихва до уши и започва безспирно да повтаря "Плийз!", после грабва череши в шепа и започва да ги тика в носа на туристката. В крайна сметка чужденката развързва кесията си и пита колко струва пликче с вкусния плод. Тогава ромката директно бръква в отвореното портмоне и взема двайсетачка, без да връща ресто. Чужденката разбира, че мургавелката е измамничка, но в крайна сметка сама е отворила портмонето си и дефакто не може да се оплаче, че е измамена, разказаха свидетели на подобни инциденти.

Друга година "черешарите" се движеха по двама- трима в курорта. Сега, явно има повече туристи и хитреците умело се смесват с потока по улици и алеи, затова са повече и в "бизнеса" са включени и жени, коментират в курорта.

И нова измама с негодни сечива се вихри през последните дни в Сънито, съобщиха хора от комплекса. Роми се въртят край заведения, които се стягат за сезона и продават на работниците клещи и триони, щом техните излязат от строя. Чак след като си платят за "оръдията на труда", работниците виждат, че са им пробутали ръждясала и негодна за употреба стока. За да не ги разпознаят, ромите ходели с качулки и шапки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони