Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

„Черешарки“ плъзнаха из Слънчев бряг

Сезонът още не е започнал, а измамници и крадци наводниха алеите

Мургави продавачки на череши наводниха Слънчев бряг по празниците. Ромки- „черешарки“ кръстосват улиците на комплекса с кошници и щайги, пълни с вкусни череши. И друга година измамата по това време се вихри в курорта, но за пръв път търговките са жени. Те блъфират умело първите гости на Слънчев бряг и си докарват добра печалба.

Щом до „черешарката“ се приближи чужденка, търговката се усмихва до уши и започва безспирно да повтаря „Плийз!“, после грабва череши в шепа и започва да ги тика в носа на туристката. В крайна сметка чужденката развързва кесията си и пита колко струва пликче с вкусния плод. Тогава ромката директно бръква в отвореното портмоне и взема двайсетачка, без да връща ресто. Чужденката разбира, че мургавелката е измамничка, но в крайна сметка сама е отворила портмонето си и дефакто не може да се оплаче, че е измамена, разказаха свидетели на подобни инциденти.

Друга година „черешарите“ се движеха по двама- трима в курорта. Сега, явно има повече туристи и хитреците умело се смесват с потока по улици и алеи, затова са повече и в „бизнеса“ са включени и жени, коментират в курорта.

И нова измама с негодни сечива се вихри през последните дни в Сънито, съобщиха хора от комплекса. Роми се въртят край заведения, които се стягат за сезона и продават на работниците клещи и триони, щом техните излязат от строя. Чак след като си платят за „оръдията на труда“, работниците виждат, че са им пробутали ръждясала и негодна за употреба стока. За да не ги разпознаят, ромите ходели с качулки и шапки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.