Вежди Рашидов награди Изабел Русинова в Рим

Всички участници в приема в българското посолство в Рим.

На приема за 24 май, даван от българския посланик в Рим Марин Райков, министърът на културата Вежди Рашидов награди с грамота и „Златен век“ - печат на цар Симеон Велики, италианската актриса от български произход Изабел Русинова (Мария Изабел Кочани). Отличието е за заслугите й за развитието на българо-италианските културни връзки. „Нося България в сърцето си и затова за мен отличието е много ценно. Щастлива съм от признанието, което получавам!“, каза Изабел Русинова.

На събитието в българското посолство в Рим присъстваха министърът на външните работи Даниел Митов, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, посланикът ни във Ватикана проф. Кирил Топалов, българската делегация от творци и народни представители, водена от министър Вежди Рашидов, дипломати, общественици, представители на българската общност и на италианската общественост.

„Създали сме култура, която показва, че понятието българин е повод за гордост“, с тези думи посланик Марин Райков приветства гостите. Сред тях бяха и български артисти от току-що приключилата Седмица на българското кино в Рим. В голяма статия в новия брой на най-старото италианско списание за кино Cinecorriere се разказва за успехите на съвременното българско кино.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура