Седем финала за грациите в навечерието на Световната купа

Гимнастичките ни започнаха силно в навечерието на Световната купа в „Арена Армеец” (27-29 май). Грациите ни стигнаха до 7 финала на отделните уреди на съпътстващия турнир за купа „София”. Петя Борисова се представи най-добре от нашите – пета в многобоя и само малки грешки на топка и лента я лишиха от медал. По-късно тази вечер тя ще има възможност да се реваншира, като излезе в спор за отличията на лента, обръч и бухалки. Другите две националки на финалите са Алена Лобачова, 8-ма в многобоя, и Ася Иванова.
„Гимнастиката е моят живот - заяви Петя. – Ставам и лягам с тази мисъл. И дано един ден стигна до олимпийски игри, световно първенство... Щастлива съм, че намерих своя треньор – Николай Боев. Той е с мен винаги - и когато печеля, и когато губя. Подкрепя ме във всичко.”
Надпреварата за Световната купа ще стартира в петък. У нас идват грации от над 30 държави, включително и лидерите от Русия, Украйна, Беларус, Италия….Състезанието ще е първо за капитана на ансамбъла Михаела Маевска след операция на коляното, направена преди месец. Тя е заявена и за европейското в Израел от 17 до 19 юни. В индивидуалното на шампионата на континента ще стартират олимпийската Невяна Владинова и Катрин Тасева. И двете ще тестват формата си на световната купа в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт