Задържаха "техници", манипулирали електромери срещу 500 лв.

Специалисти по електромерите, които ги манипулират незабелязано от инкасаторите и могат да ти намалят сметката, бяха задържани в Шумен. "Услугата" струва поне 500 лв. и е много актуална, заради завишените цени на тока.

Двамата "техници" били засечени пред жилищен блок на ул."Генерал Драгомиров" в Шумен. Служители на Енерго-Про, които знаели много добре за дейността им, ги засекли и веднага информирали полицията. Униформените отишли на място и изчакали майсторите да стигнат до ел.таблото на блока. Извършена им е проверка и в тях са намерени множество технически средства за манипулация на търговски уреди, които отчитат използвана електроенергия. Тодор Т./45г./ и Боян А./58г./ от Варна били задържани в полицейското управление в Шумен. Срещу тях е започнато досъдебно производство за неправомерно въздействие върху елктроизмервателни уреди. Вече са на свобода, но със сигурност ще трябва да се разделят с доходния бизнес.

Предвидливо и двамата били облечени с работни екипи, имитиращи униформите на Енерго-Про, въпреки че не били служители на енергодружеството. По този начин манипулаторите не правели впечатление пред любопитни съседи. Те не отваряли таблото, въздействали върху електромера софтуерно. Имало вариант да ти намалят сметката драстично, а в друг случай дори предоставяли дистанционно устройство на "клиента" да пуска и спира измервателния уред. Така сметката падала значително и вложението от 500 лв. се избивало за два зимни месеца.

Коментари

Задължително поле