Бизнесмен опожари хоспис и опита да се самоубие

45-годишен софиянец опожарил хосписа си, намиращ се в бивша адвентистка църква, и опитал да си пререже вените след жесток семеен скандал в Търговище. Към 1,40 часа в четвъртък изпадналият в афект Алекс Г. полял помещенията в хосписа, чиито отваряне предстояло, с близо 60 литра бензин и го подпалил. Сигналът за заревото е подаден на тел. 112 от граждани, които смятали че гори нещо в района на гробищата, които са в съседство на хосписа.

Старата конструкция и изолацията по нея горели неуправляемо. Бараките от 400 кв. м. с цялото оборудване: мебели, бяла и черна техника, са изгорели. За потушаването на огъня са изпратени 3 противопожарни коли. Те успели да спасят съседните сгради на автосервиз и борова гора. До горящата сграда били паркирани линейка и кабрио, които също оцелели.

Към 4 часа полицаите намерели Алекс в джипа му на улица в село Васил Левски, където той и 40-годишната му жена строяли къща. Колата била заключена, а собственикът й бил вътре с прерязани вени на ръката. Наложило се да счупят стъклата, за да го извадят. Мъжът е приет в Отделението за анестезия и реанимация на болницата в Търговище. Направена му операция, но нямало риск за живота му.

Според запознати Алекс Г. и жена му имали хоспис в Бургас и правели втори в Търговище, откъдето била родом жената. Наели бившата адвентистка църква и я ремонтирали в последните два месеца. Планирали да отворят заведението през септември. Преди това жената работела в хоспис в Германия.

Техни съседи разказаха, че двойката разполагала с внушителен автопарк от скъпи автомобили, а само преди дни мъжът купил на жена си нов джип „Опел”. В село Васил Левски, където строяли къща, били купили и парцел за изграждане на хоспис. Двамата имали дете на 5-6 год.

По неофициална информация Алекс бил роден в чужбина и живял дълги години там. Предполага се, че той е инвестирал средствата в хосписите у нас. Този в Търговище се водел на името на жена му.

По случая се води досъдебно производство. Щетите към момента не са изчислени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право