Съдят мъж, причинил катастрофа, в която е загинала жена, а 5-ма са били ранени

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, който при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение и причинил катастрофа, в резултат на която един човек е загинал и петима са ранени, съобщават от държавното обвинение.

Обвинението срещу Кристиян П. е за това, че на 21.02.2015 г., на първокласен път Русе-Велико Търново, в района на землището на гр. Борово, при управление на лек автомобил ”Ауди 80”, нарушил правилата за движение по пътищата, загубил управлението на автомобила, като в платно за движение с две пътни ленти навлязъл в лентата за насрещно движение, без да изпреварва или заобикаля, при което допуснал пътно транспортно произшествие, при което причинил смърт на едно лице - Николинка М., тежки телесни повреди на Петьо П., средни телесни повреди на Христо П. и на Теодора Г. и леки телесни повреди на още двама човека.

На 21.02.2015г., обвиняемият потеглил от гр.Русе за гр.Сливен, като се движели с лек автомобил “Ауди 80“, в който се возили Теодора Г. и Мариян Г. Около 09.00 часа, Кристиян управлявал автомобила със скорост 73.8 км/ч. По същото време в отсрещната лента, посока Велико Търново-Русе, се движел лек автомобил “Мерцедес 200 Д“, със скорост 56.6 км/ч, управляван от Христо П., като в него се возели Петьо П., Хриска Т. и Николинка М.

В този момент обвиняемият загубил управление на аудито и навлязъл в насрещната лента за движение. Забелязал движещия се срещу него лек автомобил “Мерцедес 200 Д“ и направил опит да предотврати сблъсъка с него, насочвайки автомобила в своята лента за движение, но не успял да го овладее. Едновременно с това шофьорът на мерцедеса също забелязал движещия се срещу него автомобил и предприел намаляване на скоростта.

Въпреки това двата автомобила продължили да се движат един срещу друг, в резултат на което между тях последвал челен удар. Вследствие на катастрофата Николинка М. получила тежки травми и по-късно починала. В резултат на катастрофата били причинени и множество телесни повреди на пътуващите в двата автомобила лица.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Русе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право