Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Десислава Танева: България е страна, произвеждаща най-висококачествените храни и напитки

България е страна, произвеждаща най-висококачествените храни и напитки. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при подписването на Меморандум за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и браншови организации на производители на храни, съобщи пресцентърът на министерството.

На събитието присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите на Танева, за да може страната ни да предложи най-висококачествените туристически услуги и да се брандира в този клас, трябва да се намери правилната форма , която след това предприемачът да прави като самостоятелен избор , за да може да печели повече.

Меморандумът бе разписан от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация от една страна и от друга от Асоциация на месопреработвателите в България, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална Асоциация на млекопреработвателите, Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Сдружение на производителите на растителни масла и маслопродукти в България, Сдружение „Традиционни сурово-пушени месни продукти“, Продуктов борд за яйца, птиче и заешко месо и Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. Той ще гарантира в хотелите и прилежащите им заведения за хранене и развлечения да бъдат използвани и предлагани храни, произведени при спазване на изискванията на нормативите и стандартите. Целта на Меморандума е да повиши качеството и репутацията на хотелиерските и ресторантьорски услуги, посредством създаване на допълнителни гаранции за автентичност и качество на предлаганите храни и напитки, като част от предоставяните услуги.

Министър Танева посочи, че целта на меморандума е туристическата услуга, която предлагат предприемачи, да съдържа и висок клас качествени български храни. „Тази идея трябва да бъде доведена до успешен край , който зависи, както от държавата, така и от комуникацията между хотелиерите и българските производители“, категорична бе тя. Танева подчерта, че традиционната храна е емблема за страната ни и най-важното е потребителят да бъде сигурен, че тя е с най-високо качество. „Надявам се тази концепция да гарантира на всеки, който си плати и избере високия клас хотел и ресторант, че храната, която ще потреби не само ще е безопасна , но ще бъде и най-висококачествената. Тази, която е традиционната за България и е произведена по Български държавен стандарт (БДС), по утвърдени браншови стандарти“, допълни Танева.

Тя поздрави всички български производители на храни и всички, които предлагат туристически услуги в България, за това че работят и реализират високи обеми. и да им пожелая по-добри доходи и повече пазари.

„Пожелавам успех на всички, по-добри доходи и повече пазари. Ако някъде има изкривяване всички заедно трябва да го видим . Важно е да имаме обединени в една посока на развитие“, категорична бе Десислава Танева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете