Директорът на болницата в Бургас: Състоянието на Стефан Данаилов е стабилно

Русия и Китай поискаха заседание на Съвета за сигурност заради ракетните разработки на САЩ

Семейството на убитата Кристин ще съди лекаря от линейката и болницата

Започват масови проверки в Пловдивско заради незаконни гонки

Марияна Николова: Не приемам председателския пост в Съвета по киберсигурност като капан

Проф. Олег Асенов, АПИ: Тол системата може да заработи от 1 февруари 2020 г.

България е с най-много жертви при катастрофи с коли в ЕС

Доналд Тръмп отмени посещение в Дания

Президентът на Италия започва консултации за ново правителство

Тръмп: Подкрепям завръщането на Русия в Г-8

Проектите за шофьорски закони отиват за скрап Анонимна работна група от КАТ и ДАИ ги писа 3 години без резултат

На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Русия включва България в нов газопровод към Гърция и Италия

„България е страната, през която очевидно ще минава газопровод по черноморското дъно от Русия към Гърция и оттам към Италия.“ Това заяви Юрий Ушаков, помощник на руския президент, цитиран от ТАСС, предава БГНЕС.

„Енергетиката играе ключова роля в нашите търговско-икономически отношения. Сега се работи по проект за доставки на газ от Русия в Гърция и Италия чрез трети страни, в този смисъл, че газопроводът ще мине по дъното на Черно море, а след това през територията на една от крайморските държави, очевидно България, после през Гърция, а след това в Италия“, поясни Ушаков.

Той припомни, че този февруари в Рим бе подписан меморандум между „Газпром“, гръцката и италианската страни. Но става ясно, че документът не е окончателен, трябва да се водят преговори с още държави, и най-вече с чиновниците от Еврокомисията.

Меморандумът бе подписан от ръководителя на „Газпром“ Алексей Милер, главният изпълнителен директор на италианската компания Edison SpA Марк Бенайун и главният изпълнителен директор гръцката компания DEPA SA Теодорос Китсакос.

Целта е да се организира южен маршрут за доставки на руски газ в Европа. За целта страните смятат да използват максимално резултатите от досегашната работа, извършена от Edison и DEPA в рамките на проекта ITGI Poseidon (интерконекторът Турция-Гърция-Италия, който е съвместен проект на Edison и DEPA – заб. ТАСС).

До края на 2016 година „Газпром“, Edison и DEPA ще направят технико-икономическата оценка за доставките на газ по дъното на Черно море.

Капацитетът на сухопътния участък на трасето ще бъде 9-16 млрд куб. метра годишно, а на морския – 10-12 млрд кубически метра, съобщи миналия месец руският министър на енергетиката Александър Новак.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.