БЛС даде начало на първото електронно обучение за лекари

Българският лекарски съюз даде начало на първото електронно обучение за лекари, предаде БНР. То обхваща 43 специалности и е безплатно за медиците.

Електронното медицинско обучение ще спести време и пари на лекарите. То ще надгради досега съществуващите форми на продължаващо медицинско обучение, каза д-р Венцислав Грозев, председател на Лекарския съюз.

"Ние не изземваме функцията на класическата форма като традиционен курс, като конгрес, с това нещо ние първоначално ще гарантираме, че 43-те специалности ще бъдат качени на тази платформа и ще могат да бъдат консумирани от широката медицинска общественост", заяви Грозев.

Обучителните материали ще бъдат качени в социалната платформа за здраве Кредоуеб. В рамките на три години всеки лекар ще може чрез тестови задачи след всеки модул да събере 60 кредитни точки, както е според регламента за дистанционно обучение, каза д-р Юлиан Йорданов.

"Всеки лекар ще има достъп чрез своята електронна поща до този модул и така ще може от всеки дом в извънработно време да прочете това, което го интересува", заяви Йорданов.

Електронното обучение дава възможност всеки, завършил успешно тестовете, да получи сертификат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве