Тръмп се появи изненадващо на световната среща на ООН за климата

Хотели са ужилени от фалита на Томас Кук Зимните курорти имат време да продадат стаите си

Борисов: България разполага с блестящи лекари и медицински специалисти, чиито опит и експертиза са известни в цял свят Работим за достъп до най-модерните методи за лечение, заяви премиерът

Застраховат армията за 192 000 лева

Стотици хиляди бедстват заради фалита на „Томас Кук” (обзор)

Почина проф. Никола Георгиев

Министър Ангелкова за фалита на туроператора „Томас Кук“: В непрекъснат контакт сме с британското посолство

Премиерът Борисов: Членството на страната ни в НАТО и ЕС е основа на отбранителната политика на България

Взрив в супермаркет в Австрия рани 9 души

АТАКА иска да се забрани продажбата на държавни имоти

Исус „умря“ на ринга, възкръсна във фейсбук (обзор)

БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София

Дворът на кирилицата приюти патриарх и митрополит

Вижте разяснителния клип на ЦИК за местните избори (ВИДЕО)

Барние: Последните предложения на правителството на Борис Джонсън за Брекзит са неприемливи

Министър Ивелина Василева награди победители в „Зелената олимпиада“ в Пловдив

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Пловдив Иван Тотев наградиха първите трима от 18-те победители в „Зелената олимпиада“ на тържествена церемония във Военния клуб в града под тепетата. Триото отличници получиха награди според възрастта си – МРЗ-плеър за второкласничката Росица Георгиева, мобилен телефон за 7-класничката Ива Георгиева и таблет за 11-класничката от ЕГ „Иван Вазов“ Томислава Сарийска.

След това отличниците и още 350 деца изгледаха спектакъла „Яко е да си еко“ с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Постановката е част от образователно-информационната кампания „Яко е да си еко“ на МОСВ. В „Зелената олимпиада“, организирана от образователния портал „Академика“, през тази година се включиха рекордните близо 7000 деца. След Пловдив предстоят награждавания в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца и София, където ще гастролира и спектакълът с двамата любими на децата актьори. Министър Ивелина Василева призова децата да следват „зелената“ идея. „Продължавайте да бъдете наши екопомощници. Ако обичате своя град и искате да бъде чист, от вас зависи да направите малките стъпки и усилия, за да го запазите“, призова екоминистър Василева.

Кампанията „Яко е да си еко“ цели да подпомогне формирането на екологично съзнание и любов към зелената идея сред подрастващите. Тя е съсредоточена върху две от основните екологични теми – „Отпадъци“ и „Подобряване качеството на атмосферния въздух“ и е насочена към популяризиране на ОП „Околна среда 2014-2020 г.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.