Министър Ивелина Василева награди победители в "Зелената олимпиада" в Пловдив

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Пловдив Иван Тотев наградиха първите трима от 18-те победители в "Зелената олимпиада" на тържествена церемония във Военния клуб в града под тепетата. Триото отличници получиха награди според възрастта си - МРЗ-плеър за второкласничката Росица Георгиева, мобилен телефон за 7-класничката Ива Георгиева и таблет за 11-класничката от ЕГ "Иван Вазов" Томислава Сарийска.

След това отличниците и още 350 деца изгледаха спектакъла "Яко е да си еко" с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Постановката е част от образователно-информационната кампания "Яко е да си еко" на МОСВ. В "Зелената олимпиада", организирана от образователния портал "Академика", през тази година се включиха рекордните близо 7000 деца. След Пловдив предстоят награждавания в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца и София, където ще гастролира и спектакълът с двамата любими на децата актьори. Министър Ивелина Василева призова децата да следват "зелената" идея. "Продължавайте да бъдете наши екопомощници. Ако обичате своя град и искате да бъде чист, от вас зависи да направите малките стъпки и усилия, за да го запазите", призова екоминистър Василева.

Кампанията "Яко е да си еко" цели да подпомогне формирането на екологично съзнание и любов към зелената идея сред подрастващите. Тя е съсредоточена върху две от основните екологични теми - "Отпадъци" и "Подобряване качеството на атмосферния въздух" и е насочена към популяризиране на ОП "Околна среда 2014-2020 г."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони