На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Окончателно: Сливен ще издава сертификат „В” на инвеститорите си

Стефан Радев

Община Сливен ще издава сертификат- клас „В” на инвеститорите с над 1 млн. лева вложения в нови предприятия или в разширение на досегашната дейност на съществуващи производства, при разкриването на нови работни места и увеличаване на нетния брой на персонала, поддържане на заетостта за срок от 3 или 5 години в зависимост от вида на предприятието. Това предвижда нова Наредба за насърчаване на инвестициите, изготвена от екипа на кмета Стефан Радев /ГЕРБ/. Подобен документ влиза в действие за първи път в Града под Сините камъни. Създаването му посрещна одобрението и на управляващи, и на опозиция.

Сертификатите клас „В” ще се издават от кмета на общината. А от своя страна администрацията, съгласно Закона за насърчаване на инвестициите, ще осигурява индивидуалното им обслужване, включително и със съкратени срокове при предоставяне на услугите, както и право на собственост върху общински имот без провеждането на търг. Предоставянето на общинските имоти ще става след одобрение на местния парламент.

Очакванията са, че наредбата ще подобри инвестиционния климат в Сливен, конкурентната среда и може да съживи местната икономика. Подобен нормативен акт засега е приет едва в няколко от 265-те общини в страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.