Пенсионер се обеси в колата си

69-годишен мъж от павликенското село Патреш сложи край на живота си като се обесил в колата си. Драмата се разиграла около 5,30 часа на разсъмване в петък.

В ранното утро Васко Здравков излязъл от дома си, качил се жигулата си и потеглил с пълна газ. Само след броени минути соцвозилото се забило челно в циментов електрически стълб. Преди да се качи в автомобила обаче, Здравков си бил приготвил въже. Единият му край увил около врата си, а другият го завързал за дръжката на задната врата на колата. При силния удар в стълба, вратата откъм шофьорската страна се отворила и Васко Здравков паднал на земята. В същия момент въжето се изпънало, примката се стегнала около шията му и го удушила.

Местни жители забелязали катастрофиралия автомобил и подали сигнал на тел.112. На място пристигнали полицаи, медицински екип и пожарникари, но възрастният мъж бил вече мъртъв. При огледа се оказало, че колата е сериозно смачкана, но водачът не е пострадал при удара. Според разследващите, пенсионерът се е самоубил като предварително е обмислил и планирал как да посегне на живота си. Предсмъртно писмо обаче не е открито.

"Васко Здравков живееше сам в Патреш, а синовете и съпругата му са в Павликени. Преди година-две претърпя тежка операция на тазобедрената стана, но с нищо не е показвал, че е отчаян и че възнамерява да се самоубива. Дори ден преди трагедията го видяхме да влиза в кметството и да разговаря със сестра си, която работи в администрацията", споделиха пред "Труд" шокирани от случилото се жители на Патреш.

Коментари

Задължително поле