Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Руският президент Путин определи страната си като надежден съюзник на ислямския свят

„Ислямският свят винаги ще може да намери в лицето на Русия надежден съюзник, който ще окаже помощ при решаването на насъщните проблеми.“ Това обяви в своето послание до групата за стратегическо наблюдение „Русия-ислямски свят“, която се провежда в татарската столица Казан, президентът на Русия Владимир Путин, предаде БНР.

Изявлението му бе представено от заместник-министъра на външните работи на страната Михаил Богданов. Москва, според посланието на Путин, иска да потвърди близките си отношения с ислямския свят, подкрепяйки позицията на мюсюлманските държави, свързани с международните отношения, изградени върху принципите на справедливост и върховенството на правото.

Президентът на Татарстан Рустам Миниханов заяви, че днес се възлагат много големи надежди на изграждането на българската мюсюлманска академия в Болгар, център на Волжска България, която ще стане важно място за подготовката на мюсюлмански богослови, учещи истинския ислям.

Миниханов представи Тартастан като място на взаимна толерантност между исляма и християнството, като каза, че скоро ще бъде направена и първата копка на православен храм, посветен на казанската Света Богородица.

Във форума взимат участие видни ислямски богослови, както и бивши министри на културата по ислямските въпроси, вакъфите от Централна Азия и ислямския свят, които обслужват наболелите проблеми в Близкия изток.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.