На 16 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 16.11.2019

МВнР с препоръки във връзка с необичайните студове в САЩ

Задържаха двама души, заплашвали с покушение Макрон

Министър Горанов: Българинът не е готов достатъчно за солидарност

Разширяват обхвата на допустимите за саниране жилищни блокове

Литва размени агенти с Норвегия и Русия

Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за рекламна кампания срещу Тръмп

Българка е бутнала жена върху релсите на жп гара в Рим

Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

15-годишна и дядо на 74 г. се тестваха за СПИН в Търново

15-годишно момиче се е изследвало за HIV-вирус през април в Кабинета по безплатно и анонимно консултиране за СПИН към Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Велико Търново. Малолетната девойка е посетила кабинета с придружител, но за щастие притесненята й се оказали напразни.

За коварната болест през предходния месец се тествал и 74-годишен мъж. Общият брой на преминалите е бил 55, като от тях 39 са били мъжете и 16 жените. Пробите на нито един от тях не са били положителни. За това информира д-р Анастасия Анастасова от дирекция „Лабораторни изследвания” в здравната инспекция.

158 случая на остри заразни заболявания са регистрирани през предходния месец в областта. Според данните на РЗИ в старата столица през март те са били с 40 случая повече. Най – висок е относителният дял на варицелата – 55.06 % , следвана от ентероколитите с относителен дял от 17.08 %. Най-много случаи на варицела- 55, са засечени в Община Горна Оряховица. Регистрираните въздушно-капкови инфекции през април са били 105, срещу 139 за март. Чревните инфекции през миналия месец са били 49. От тях най-голям брой случаи са установени във Велико Тръново и Горна Оряховица- по 14 бр. При чревните инфекции най-висока е заболеваемостта при децата, във възрастовите групи: 1 – 4 години, 0– 1 години и от 5 до 9 години.

През предходния месец здравните инспектори са извършили 111 проверки по противоепидемичния режим в обектите, подлежащи на контрол. За констатирани пропуски в противоепидемичната дейност са издадени 7 предписания и е съствен 1 акт. Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са извършени 132 проверки в контролираните обекти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.