Цял пети клас получи безплатни таблети

Снимки: СОУ "Сава Доброплодни"

Учениците от 5 "а" клас на СОУ "Сава Доброплодни" се сдобиха с безплатни таблети за индивидуална работа в час и за самоподготовка по различни предмети. Удобството се случва, защото най-голямото училище в Шумен е част от пилотен проект на Министерство на образованието по стратегията за внедряване на компютърни технологии в обучението за периода 2014-2020 г. Персонални устройства получиха не само учениците, а и учителите, които им преподават.

За реализацията на проекта са избрани две паралелки - освен щастливците 5 "а" клас, участва и 5 "б", но там обучението ще се води по традиционния начин без таблети. И двете паралелки са с изучаване на чужд език. В края на проекта ще стане ясно какви резултати дава електронното обучение и традиционното.

Целта на проекта е гъвкаво обучение, достъп до информация от различни точки и мотивиране на деца и учители за съвременно образование, казва директорът на училището Албена Иванова-Неделчева. Връчването на таблетите стана в присъствието на зам.-областния управител Петко Шаренков, началникът на просветния инспекторат Светлана Милева и Юлияна Христова, старши експерт в Община Шумен. Учениците демонстрираха пред гости и родители приложението на таблетите в часовете по български език, математика, човек и природа и география.

При проект преди години всички учители от гимназията получиха индивидуални лаптопи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони