В детските градини на Бургас започва комютърно обучение

В детските градини на Бургас започва компютърно обучение. Това ще стане от месец септември като инициативата ще представлява не толкова обучение за работа с компютър, а по-скоро въвеждане на компютърът като средство за обучение.
Това съобщиха от общината в града.

Новото обучение ще е безплатно за родителите и ще се извършва на таблети. Преди година по инициатива на кмета Димитър Николов, в детските заведения бе въведено обучение по английски, сега компютърното отново е по негова идея. За целта общината ще закупи по 30 таблета на всяка детска градина. На тях ще се учат децата на 6-годишна възраст, които са в предучилищната 4-та група. Това са общо 2030 деца, разпределени в 75 подготвителни групи в 33 детски заведения и 12 училища.

Таблетите ще са без интернет, тъй като на тях само ще се учи. За целта ще бъде разработен специален софтуер с електронни уроци, които са част от задължителната учебна програма на децата. Такива уроци ще има по всички предмети, които се изучават - български и английски език, математика, околна среда, изобразително изкуство и конструктивна дейност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование