Съдът отхвърли споразумението за пробация на собственика на еротичен бар в Златни пясъци

Варненският районен съд отхвърли споразумението за леко наказание "пробация" между прокуратурата и обвиняемия собственик на еротик-бар клуб "Калигула "в Златни пясъци- Добромир Бельов, който е предоставял системно помещения на 5 различни жени за сексуални контакти с клиенти в заведението.

Става въпрос за подсъдим, на когото първоначално беше повдигнато обвинение за трафик на хора, а впоследствие е било частично прекратено от прокуратурата, припомнят от пресслужбата на ВРС. Постигнатото споразумение за наказание "пробация" за 1 година и 10 месеца и 20 % удръжки от трудовите възнаграждения на 42-годишния обвиняем, противоречи както на закона, така и на морала, отсича съдът и отказва да го одобри. Делото е върнато на прокуратурата, а определението на ВРС не подлежи на обжалване.

При спецакция на полицията в разгара на миналогодишното лято-на 17 август, беше разбит бардакът и бяха арестувани за 72 часа собственикът му Бельов и 22-годишната барманка в заведението П. Николаева, като по-късно досъдебното производство срещу нея е било прекратено. При акцията полицията секна дори две от жриците на любовта, докато обслужвали клиенти. В плейбой-клуб "Калигула" се предлагали секс услуги на чужденци в специални стаи към заведението. Клиенти на платената любов свидетелствали, че за стандартен секс са броили по 150 лева на час. В разследването е било установено, че пет момичета са работили като проститутки в бара. Образувано е досъдебно производство срещу двама, които са приемали отделни лица с цел да бъдат използвани за развратни действия , съобщиха тогава от пресслужбата на Апелативна прокуратура. След това ВРП поиска за съдържателя на клуба и барманката постоянни мерки "задържане под стража", но съдът им наложи парична гаранция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право