Пак скандали при борците в Русия

Отново скандали белязаха шампионата на Русия по борба. Този път при мъжете в свободния стил. Конфликтна се оказа категория до 57 кг, в която двукратният световен шампион Виктор Лебедев победи № 1 в Европа до 23 г. Исмаил Мускаев с 4:3. Съдийското решение бе бурно оспорено от дагестанската делегация, чийто състезател е загубилият. Първенството, което е и квалификация за определяне на участника за олимпиадата, бе спряно. След дълги дискусии бе решено победата да остане за Лебедев, а на противника да му се даде нов шанс да спори за място в националния. После шефът на Руската федерация призна, че реалният победител е бил Мускаев, но решението на арбитрите не може да бъде променено. В знак на несъгласие дагестанците напуснаха първенството.


Финалът на Лебедев с Александър Богомоев също бе оспорван - 1:1. За да се избегне нов конфликт, и двамата бяха обявени за шампиони.


Преди месец на първенство при юношите двама се сбиха на тепиха в знак на несъгласие от съдийско решение. Фен дори извади пистолет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт